blog, دانستنی های قهوه, علمی

قهوه فوری چگونه تولید می شود ؟

قهوه فوری چگونه تولید می شود 3

آخرین به روز رسانی در 99/2/7

 

کارخانه ها هر ساله بیش از 200 میلیون کیلو قهوه فوری را تولید می کنند. در سراسر دنیا ، روزانه 55 میلیون فنجان قهوه نوشیده می شود. در این مقاله می خواهیم به فرآیند جالب تولید و تبدیل دانه های سبز به قهوه فوری بپردازیم. مشخص است که رفع نیاز ما به قهوه کار خیلی مهمی است. بنابراین می خواهیم بفهمیم “کارخانه نستله” واقع در انگلیس، که صاحب برند nescafe است ، چطور در هر 24 ساعت ، 175 هزار شیشه قهوه فوری تولید می کند. نسکافه یک برند قهوه است که توسط شرکت نستله تولید می‌شود. واژهٔ «نسکافه» آمیزه‌ای است از دو واژهٔ نستله (Nestlé) و کافه (café).

4.3.مرحله سوم تولید ( آسیاب قهوه )

4.4.مرحله چهارم تولید ( استخراج عصاره قهوه )

4.5.مرحله پنجم تولید ( بخش انجماد شیره غلیظ )

4.6.مرحله ششم تولید ( خشک کردن تکه های قهوه )

4.7.مرحله هفتم تولید ( پر کردن شیشه های قهوه فوری )

1.اختراع قهوه فوری

2.تاثیر تغییر اقلیم بر قهوه

3.تاثیر قهوه بر روند مدرنیته

4.مراحل تولید قهوه فوری

4.1.مرحله اول تولید ( ورود دانه های سبز قهوه )

4.2مرحله دوم تولید ( رُست دانه قهوه )

1.اختراع قهوه فوری

2.تاثیر تغییر اقلیم بر قهوه

3.تاثیر قهوه بر روند مدرنیته

4.مراحل تولید قهوه فوری

4.1.مرحله اول تولید ( ورود دانه های سبز قهوه )

4.2.مرحله دوم تولید ( رُست دانه قهوه )

4.3.مرحله سوم تولید ( آسیاب قهوه )

4.4.مرحله چهارم تولید ( استخراج عصاره قهوه )

4.5.مرحله پنجم تولید ( بخش انجماد شیره غلیظ )

4.6.مرحله ششم تولید ( خشک کردن تکه های قهوه )

4.7.مرحله هفتم تولید ( پر کردن شیشه های قهوه فوری )

اختراع قهوه فوری

قهوه فوری کی اختراع و تولید شد ؟

اختراع قهوه فوری

از قدیم درست کردن قهوه کار زمانبری بود و دم کردن آن در برخی مکان ها ممکن نبود . در میادین نبرد جنگ داخلی آمریکا در دهه 1860 میلادی سربازان آمریکایی نیاز داشتند که خیلی سریع کافئین مصرف کنند. به همین خاطر ارتش اتحادیه نوع جدید از قهوه را آزمایش کرد که در آن دانه های قهوه تفت داده می شدند ، آسیاب می شدند ، با شیر و شکر مخلوط می شدند و بعد کل این ترکیب را متراکم می کردند. پس از به سرانجام رسیدن موفقیت آمیز این آزمایش ، آن را جهت مصرف سربازان استفاده نمودند.

سرباز ها به  این ترکیب ، آب جوش اضافه می کردند و آن را هم می زدند تا نوعی قهوه فوری درست شود. البته فقط آمریکایی ها نبودند که قهوه میخوردند، بریتانیایی ها نیز در جنگ قهوه مصرف می کردند. البته قهوه فوری در آن زمان ، درصد خیلی کمی از قهوه به علاوه مقدار بیشتری کاسنی و شکر بود که با آب گرم مخلوط می شده است و در نهایت به یک نوشیدنی فوری که دارای مزه قهوه است ، تبدیل می شد. معمولا این ترکیب را درون بطری هایی درون کوله پشتی سربازان قرار می دادند و پس از مصرف این بطری را دور می انداختند، هم اکنون نیز پس از گذشت سال ها از جنگ جهانی اول ، بطری های این نوشیدنی در منطقه جنگ پیدا می شود.

اختراع قهوه فوری

البته این داستان در اینجا به پایان نرسید، زمانی که آمریکا به جنگ جهانی اول پیوست با خود “قهوه جورج واشنگتن” را آورد. جورج واشنگتن مخترع این نوع قهوه فوری است که پس از تولید ، نام آن بر روی محصول گذاشته شد.( این شخص، شخصی متفاوت از جورج واشنگتن، اولین رئیس جمهور آمریکا، است). این نوع قهوه با قهوه ای که در بریتانیا استفاده می شد متفاوت است. قهوه جورج واشنگتن دارای مقدار مناسبی کافئین است و روش ساخت آن بدین صورت است که اول قهوه را درست می کنند بعد آب آن را تبخیر می کنند و پودر آن را درون قوطی حلبی می ریختند و به سربازان میدادند. این قهوه بین سربازان خیلی محبوب بوده است تا حدی که قهوه جورج واشنگتن به یک “فنجان جورج “در بین آن ها مشهور بوده است.

سرباز ها به  این ترکیب ، آب جوش اضافه می کردند و آن را هم می زدند تا نوعی قهوه فوری درست شود. البته فقط آمریکایی ها نبودند که قهوه میخوردند، بریتانیایی ها نیز در جنگ قهوه مصرف می کردند. البته درصد خیلی کمی از قهوه به علاوه مقدار بیشتری کاسنی و شکر هست و با نوعی نوشیدنی که بعدا با آب گرم مخلوط می شده است و در نهایت به یک نوشیدنی فوری که دارای مزه قهوه است ، تبدیل می شود. معمولا این ترکیب را درون بطری هایی درون کوله پشتی سربازان قرار می دادند و پس از مصرف این بطری را دور می انداختند، هم اکنون نیز پس از گذشت سال ها از جنگ جهانی اول ، بطری های این نوشیدنی در منطقه جنگ پیدا می شود.

اختراع قهوه فوری

از قدیم درست کردن قهوه کار زمانبری بود و دم کردن آن در برخی مکان ها ممکن نبود . در میادین نبرد جنگ داخلی آمریکا در دهه 1860 میلادی سربازان آمریکایی نیاز داشتند که خیلی سریع کافئین مصرف کنند. به همین خاطر ارتس اتحادیه نوع جدی از قهوه را آزمایش کرد که در آن دانه های قهوه تفت داده می شدند ، آسیاب می شدند ، با شیر و شکر مخلوط می شدند و بعد کل این ترکیب را متراکم می کردند. پس از به سرانجام رسیدن موفقیت آمیز این آزمایش ، آن را جهت مصرف سربازان استفاده نمودند.

اختراع قهوه فوری

البته این داستان در اینجا به پایان نرسید، زمانی که آمریکا به جنگ جهانی اول پیوست با خود “قهوه جورج واشنگتن” را آورد. جورج واشنگتن مخترع این نوع قهوه فوری است که نام آن برروی محصول نیز گذاشته شده است.( این شخص، شخصی متفاوت از جورج واشنگتن، اولین رئیس جمهور آمریکا، است). این نوع قهوه با قهوه ای که در بریتانیا استفاده می شد متفاوت است. قهوه جورج واشنگتن دارای مقدار مناسبی کافئین است و روش ساخت آن بدین صورت است که اول قهوه را درست می کنند بعد آب آن را تبخیر می کنند و پودر آن را درون قوطی حلبی می ریختند و به سربازان میدادند. این قهوه بین سربازان خیلی محبوب بوده است تا حدی که قهوه جورج واشنگتن به یک “فنجان جورج “در بین آن ها مشهور بوده است.

تاثیر تغییر اقلیم بر قهوه

تاثیر تغییر اقلیم بر قهوه در سال 100 اخیر چه بوده است ؟

تاثیر تغییر اقلیم بر قهوه

گیاه قهوه در بیش از 50 کشور دنیا رشد می کند و بیش از 150 میلیون انسان از طریق آن امرار معاش می کنند. اما آینده گیاهان قهوه در خطر است. بزرگترین باغ گیاه شناسی جهان بنام کیوگاردنز می گوید : در اتیوپی قهوه عربیکا به دلیل خشکسالی رو به نزول است . کم کم با افزایش دما و ظهور شدید تر خشکسالی، مناطق مناسب با دمای مناسب و موقعیت عالی برای رشد گیاهان از بین خواهند رفت و فقط مناطق مرتفع باقی می مانند. به همین دلیل مردم و مزرعه داران کم کم مزارع قهوه را به حدی در ارتفاعات بالا برده اند که تاکنون بی سابقه بوده است و همینطور به حرکت به سمت بالا ادامه می دهند.

تاثیر قهوه بر روند مدرنیته

اما قهوه چطور باعث تغییر روزمرگی های انسان شد؟

قهوه در سال 1652 کشف شد. و طولی نکشید که در سال 1700 حدود 3000 کافی شاپ تاسیس شدند. البته قهوه هایی که در آن زمان سرو می شدند دارای تفاوت های زیادی بودند. آن نوع قهوه، معمولا دارای تلخی و ماندگاری زیادی بود. هم چنین طعم تلخ و سنگینی قهوه بسیار حس می شد. جایگزین شدن قهوه به جای آبجو در آن زمان دارای تاثیرات بی نظیری بود. کنار گذاشتن الکل و جایگزین کردن آن با کافئین سبب باز شدن ذهن عموم شد. هم چنین از کافی شاپ ها بعنوان مکان هایی جهت گفتگو و مباحثه استفاده می شد و اغلب به آن ها “دانشگاه پنی” گفته می شد. زیرا هرکسی می تونست با پرداخت یک ” پنی” برای فنجان قهوه ، وارد این دانشگاه بشود.

هر زمان که کسی وارد این کافی شاپ ها می شد، تمام حاضرین سخن خود را قطع می کردند و از تازه وارد تقاضای خبر جدید می کردند و تا زمانی که خبر جدیدی ارایه ندهد نباید بنشیند.

سه کافی شاپ مشهور و تاثیرگذار در تاریخ

اولین کافی شاپ در لندن

پیدایش روزنامه ها

کافی شاپ ها در پیدایش روزنامه ها نیز نقش مهمی داشتند. در سال 1712 یک کافی شاپ در منطقه “کاونت گاردن Covent Garden لندن” توسط جوزف ادیسون نمایش نامه نویس جهت محلی برای مباحثات ادبی تاسیس شد. در همین مکان بود که جوزف روزنامه ای به نام گاردین نوشت و داستان هایش را به صورت ناشناس درون دهان مجسمه یک شیر طلایی بروی دیوار کافی شاپ قرار می داد و همین امر جرقه ای جهت ظهور روزنامه بود. بدین صورت کافی شاپ ها دنیا را از سال 1652 تغییر دادند.

تولد سرمایه داری مدرن

در نزدیکی همین کافی شاپ، کافی شاپ دیگری وجود داشته که مکان گردهمایی تاجران و کاپیتان های کشتی ها و افراد متمول و بیمه گر ها بوده است و صنعت بیمه بریتانیا رو به وجود آوردند. در آن زمان برای اجناسی که از سراسر جهان وارد می شد به یک بازار محلی نیاز بود. “کافی شاپ گاروویز” در نزدیکی دو کافی شاپ دیگر، به عنوان محلی برای حراج اجناس و کالا ها به شمار می رفت. همین سه کافی شاپ ها باعث تولد سرمایه داری مدرن شدند.

ظهور بورس سهام لندن

این کافی شاپ ها چیزی بیش از مکان گفتگو بودند. در این کافی شاپ ها تجارت نیز صورت می گرفت. بنابراین کافی شاپ ها ی مختلف، مشتریان مختلفی داشتند.در قرن 17 و 18 میلادی اولین کافی شاپ به نام “جاناتان” در شهر لندن خیابان exchange بوده است. در این کافی شاپ سهام مبادله می شد که در نهایت باعث به وجود آمدن بورس سهام لندن شده است.

ظهور بورس سهام لندن

این کافی شاپ ها چیزی بیش از مکان گفتگو بودند. در این کافی شاپ ها تجارت نیز صورت می گرفت. بنابراین کافی شاپ ها ی مختلف، مشتریان مختلفی داشتند.در قرن 17 و 18 میلادی اولین کافی شاپ به نام “جاناتان” در شهر لندن خیابان exchange بوده است. در این کافی شاپ سهام مبادله می شد که در نهایت باعث به وجود آمدن بورس سهام لندن شده است.

تولد سرمایه داری مدرن

در نزدیکی همین کافی شاپ، کافی شاپ دیگری وجود داشته که مکان گردهمایی تاجران و کاپیتان های کشتی ها و افراد متمول و بیمه گر ها بوده است و صنعت بیمه بریتانیا رو به وجود آوردند. در آن زمان برای اجناسی که از سراسر جهان وارد می شد به یک بازار محلی نیاز بود. “کافی شاپ گاروویز” در نزدیکی دو کافی شاپ دیگر، به عنوان محلی برای حراج اجناس و کالا ها به شمار می رفت. همین سه کافی شاپ ها باعث تولد سرمایه داری مدرن شدند.

پیدایش روزنامه ها

کافی شاپ ها در پیدایش روزنامه ها نیز نقش مهمی داشتند. در سال 1712 یک کافی شاپ در منطقه “کاونت گاردن Covent Garden لندن” توسط جوزف ادیسون نمایش نامه نویس جهت محلی برای مباحثات ادبی تاسیس شد. در همین مکان بود که جوزف روزنامه ای به نام گاردین نوشت و داستان هایش را به صورت ناشناس درون دهان مجسمه یک شیر طلایی بروی دیوار کافی شاپ قرار می داد و همین امر جرقه ای جهت ظهور روزنامه بود. بدین صورت کافی شاپ ها دنیا را از سال 1652 تغییر دادند.

مراحل تولید قهوه فوری

مرحله اول تولید ( ورود دانه های سبز قهوه )

ورود دانه های سبز قهوه

مرحله ورود دانه های سبز قهوه

در ابتدا دانه های سبز قهوه وارد کارخانه می شوند. هر کامیون حاوی 27 تن قهوه عربیکا است که از برزیل صادر شده است. همانطور که میدانید قهوه به طور کلی دارای 2 نوع است : روبوستا و عربیکا . روبوستا اصطلاحا پایه قهوه است و عربیکا به قهوه طعم میوه ای می دهد. دانه های قهوه از کامیون ها خارج می شوند. شمارش معکوس برای تبدیل دانه ها به قهوه از همین مرحله آغاز می شود. حدود 2 ساعت زمان میبرد تا همه دانه ها از کامیون ها تخلیه شوند.

دانه سبز قهوه !

جالب است بدانید که عبارت “دانه سبز” کاملا یک اصطلاح است ، زیرا در اصل این دانه ها، هسته گیلاس قهوه می باشند و خاکستری رنگ هستند. داخل هر گیلاس قهوه 2 هسته وجود دارد .

حدودا 75 تا 100 تن در هر روز که در هفته به 450 تن می رسد. این دانه ها هنگام تخلیه ، از یک سبد مش (توری) مانند و یا اصطلاحا اَلَک عبور  میکنند در این فرآیند دانه های بزرگتر از دانه های ریز کاملا جدا می شوند. حالا دانه های اصلی قهوه آماده هستند. این دانه ها در این مرحله دارای عطر و بوی بسیار کمی هستند. برای طراوت دادن به آن ها، باید رُست شوند.

فرقی نمیکند چه نوع قهوه ای را خریداری و مصرف می کنید، تمام قهوه ها در ابتدا به اندازه مشخصی تفت داده می شوند، بعضی ها کم، بعضی ها متوسط و بعضی ها زیاد. بنابراین بهتر است قهوه های تازه رست Roast را خریداری کنید تا طعم دلپذیر قهوه را بچشید.

سه نوع رایج تفت دادن ( رُست کردن )

انواع رست قهوه

سه نوع رایج رُست وجود دارد:

1.رُست شهری

2.رُست متوسط (ایتالیایی)

3.رُست فرانسوی

هرکدام از دانه های سبز قهوه با ترکیب طبیعی معطری درست می شوند و وقتی آن ها را گرم می کنیم ابتدا به رنگ زرد و سپس به رنگ قهوه ای در می آیند. اگر یک میزان دانه قهوه را در سطح های مختلف رُست دهیم می بینیم که هر کدام طعم  و عطر متفاوتی دارد. شکر و پروتئین این دانه ها به ترکیب جدیدی تجزیه می شوند و طعم جدیدی پیدا می کنند. به همین دلیل قهوه هایی که تازه رست Roast شده اند دارای عطر و طعم بیشتری هستند.

3.رُست فرانسوی

در رُست دادن فرانسوی، دانه های قهوه به مدت 14 دقیقه با دمای 235 درجه رست داده می شوند. گلبول های اسیدی موجود در دانه ها به ترکیبات لاکتونی تبدیل می شوند که باعث تلخی بیشتر دانه قهوه می شود. در این نوع رُستیدن دانه بوی تلخ و تندی به خود می گیرد اما همچنان ماهیت قهوه بودنش را حفظ می کند.

2.رُست متوسط (ایتالیایی)

برای تفت دادن متوسط باید دانه های قهوه را به مدت 12 دقیقه در دمای 120 درجه تفت دهیم تا طعم کاکائو و کارامل بیشتری به خود بگیرند. برای اینکه دانه ها به صورت متوسط رست داده  بشوند، باید قبل از ” ترک دوم قهوه ” رست دادن را متوقف کنیم. به وجود آمدن گاز در اثر افزایش دما باعث “ترک دوم” می شود. این دانه های قهوه که به صورت متوسط رست می شوند، دارای عطر، بو و درخشندگی بیشتری نسبت به رُست شهری هستند . دقت کنین که در تفت دادن متوسط (ایتالیایی) ، دی اکسید کربن تشکیل می شود و کل روغن ها را به بیرون از دانه هدایت می کند.

1.رُست شهری

ابتدا دانه های قهوه را درون دستگاه رست میریزند و هنگام رُستیدن دانه ها، با بیرون امدن بخار آب از دانه ها، صدای ترکیدن آن ها را می توان شنید که به این صدا ” اولین ترک” گفته می شود. بعد از شنیدن “اولین ترک” دانه های قهوه را از محفظه رست بیرون می آورند. این مرحله “رست Roast شهری” بود.

1.رُست شهری

ابتدا دانه های قهوه را درون دستگاه رست میریزند و هنگام رُستیدن دانه ها، با بیرون امدن بخار آب از دانه ها، صدای ترکیدن آن ها را می توان شنید که به این صدا ” اولین ترک” گفته می شود. بعد از شنیدن “اولین ترک” دانه های قهوه را از محفظه رست بیرون می آورند. این مرحله “رست Roast شهری” بود.

2.رُست متوسط (ایتالیایی)

برای تفت دادن متوسط باید دانه های قهوه را به مدت 12 دقیقه در دمای 120 درجه تفت دهیم تا طعم کاکائو و کارامل بیشتری به خود بگیرند. برای اینکه دانه ها به صورت متوسط رست داده  بشوند، باید قبل از ” ترک دوم قهوه ” رست دادن را متوقف کنیم. به وجود آمدن گاز در اثر افزایش دما باعث “ترک دوم” می شود. این دانه های قهوه که به صورت متوسط رست می شوند، دارای عطر، بو و درخشندگی بیشتری نسبت به رُست شهری هستند . دقت کنین که در تفت دادن متوسط (ایتالیایی) ، دی اکسید کربن تشکیل می شود و کل روغن ها را به بیرون از دانه هدایت می کند.

3.رُست فرانسوی

در رُست دادن فرانسوی، دانه های قهوه به مدت 14 دقیقه با دمای 235 درجه رست داده می شوند. گلبول های اسیدی موجود در دانه ها به ترکیبات لاکتونی تبدیل می شوند که باعث تلخی بیشتر دانه قهوه می شود. در این نوع رُستیدن دانه بوی تلخ و تندی به خود می گیرد اما همچنان ماهیت قهوه بودنش را حفظ می کند.

تفاوت مزه سه قهوه تازه رست Roast با سه روش رست متفاوت

1.در قهوه با رست شهری، طعم قهوه بسیار لایت و سبک خواهد بود و طعم ملایمی از قهوه را به همراه عطر و بوی دلپذیری خواهید چشید. معمولا اینطور بیان می شود که این نوع قهوه دارای طعم کمتری است. اما اگر دانه قهوه مرغوب باشد،همین طعم ماهیت واقعی قهوه را نشان می دهد.

2.در قهوه با رست متوسط، طعم قهوه دارای تلخی بیشتری می باشد. این دانه ها به دلیل قرار گرفتن در دمای 120 درجه دارای عطر و طعم بیشتری هستند.

3.در قهوه با رست فرانسوی، طعم قهوه بسیار تلخ تر است و ماندگاری بیشتری نیز دارد. در این نوع قهوه به دلیل اینکه گلبول های اسیدی موجود در دانه ها به ترکیبات لاکتونی تبدیل می شوند، قهوه طعم تلخ تری به خود می گیرد. یکی از دلایلی که قهوه تلخ را با شیر مینوشند، این است که چربی موجود در شیر، مزه اسیدی میوه ای قهوه را از بین می برد و تلخی قهوه را کاش می دهد. بنابراین، شیر ، طعم قهوه را سبک تر می کند.

در نهایت ، اینکه کدام قهوه را دوست داشته باشید، کاملا بستگی به سلیقه خودتان دارد.

پیشنهاد سه قهوه تازه رست Roast صد در صد عربیکا

مرحله دوم تولید ( رُست دانه قهوه )

رست دانه قهوه

مرحله رست Rost دانه قهوه

وزن متوسط هر دانه سبز قهوه تقریبا 5 گرم است به همین دلیل در کارخانه نستله آن ها را با استفاده از تونل های هوا، به سمت سیلو ها حرکت می دهند. آیا می دانید ظرفیت هرکدام از سیلو ها چقدر است؟ در این کارخانه 8 سیلو با ظرفیت 27 تن وجود دارد که در مجموع حدود 216 تن دانه قهوه می شود. دانه ها را بر اساس کیفیتشان در هرکدام از سیلو ها نگه داری می کنند.

جالب است بدانید که تولید قهوه فوری به 5 نوع دانه با کیفیت متفاوت نیاز دارد. بنابراین دانه ها ی قهوه از 5 سیلو مختلف وارد محفظه ای به ظرفیت 420 کیلوگرم وارد می شوند. البته قبل از ورود به این محفظه، ابتدا به مدت 60 دقیقه تا دمای 60 درجه گرم می شوند. زیرا اگر به سرعت گرم شوند خیلی سریع می سوزند و طعم بدی به خود میگیرند. بعد از ورود به درون محفظه ، عمل رست Roast دانه قهوه آغاز می شود.

مرحله رست Rost دانه قهوه

وزن متوسط هر دانه سبز قهوه تقریبا 5 گرم است به همین دلیل در کارخانه نستله آن ها را با استفاده از تونل های هوا، به سمت سیلو ها حرکت می دهند. آیا می دانید ظرفیت هرکدام از سیلو ها چقدر است؟ در این کارخانه 8 سیلو با ظرفیت 27 تن وجود دارد که در مجموع حدود 216 تن دانه قهوه می شود. دانه ها را بر اساس کیفیتشان در هرکدام از سیلو ها نگه داری می کنند.

رست دانه قهوه

جالب است بدانید که تولید قهوه فوری به 5 نوع دانه با کیفیت متفاوت نیاز دارد. بنابراین دانه ها ی قهوه از 5 سیلو مختلف وارد محفظه ای به ظرفیت 420 کیلوگرم وارد می شوند. البته قبل از ورود به این محفظه، ابتدا به مدت 60 دقیقه تا دمای 60 درجه گرم می شوند. زیرا اگر به سرعت گرم شوند خیلی سریع می سوزند و طعم بدی به خود میگیرند. بعد از ورود به درون محفظه ، عمل رست Roast دانه قهوه آغاز می شود.

تولید قهوه تازه رست Roast

در کف این محفظه یک جریان هوا وجود دارد که باعث چرخش دانه های قهوه می شود. این چرخش باعث می شود دانه های دارای رنگ یک دستی بشوند و به صورت برابر رست Roast داده شوند. قهوه فوری به صورت رُست متوسط (ایتالیایی) ، تفت داده شود . این نوع قهوه معمولا با شیر نوشیده می شود و دارای طرفداران زیادی است. دانه های قهوه به مدت 10 دقیقه تا دمای 210 درجه رست Roast داده می شود. سپس آن ها را وارد سردکن می کنند. محفظه سرد کن نیز دقیقا شبیه به محفظه رُستیدن است و دانه ها به وسیله جریان هوا به چرخش در می ایند تا دمای دانه ها به 40 درجه سانتی گراد برسد.

در کف این محفظه یک جریان هوا وجود دارد که باعث چرخش دانه های قهوه می شود. این چرخش باعث می شود دانه ها دارای رنگ یک دستی بشوند و به صورت برابر تفت داده شوند. برای تولید قهوه فوری ، آن را به صورت رست متوسط (ایتالیایی) ، تفت می دهند . این نوع قهوه معمولا با شیر نوشیده می شود و دارای طرفدار زیادی است. دانه های قهوه به مدت 10 دقیقه تا دمای 210 درجه سانتی گراد رست Roast داده می شود. سپس آن ها را وارد سردکن می کنند. محفظه سرد کن نیز دقیقا شبیه به محفظه رُستیدن است و دانه ها به وسیله جریان هوا به چرخش در می آیند تا دمای دانه ها به 40 درجه سانتی گراد برسد.

رست دانه های قهوه
رست دانه های قهوه

در کف این محفظه یک جریان هوا وجود دارد که باعث چرخش دانه های قهوه می شود. این چرخش باعث می شود دانه ها دارای رنگ یک دستی بشوند و به صورت برابر تفت داده شوند. برای تولید قهوه فوری ، آن را به صورت رست متوسط (ایتالیایی) ، تفت می دهند . این نوع قهوه معمولا با شیر نوشیده می شود و دارای طرفدار زیادی است. دانه های قهوه به مدت 10 دقیقه تا دمای 210 درجه سانتی گراد رست Roast داده می شود. سپس آن ها را وارد سردکن می کنند. محفظه سرد کن نیز دقیقا شبیه به محفظه رُستیدن است و دانه ها به وسیله جریان هوا به چرخش در می آیند تا دمای دانه ها به 40 درجه سانتی گراد برسد.

اما چرا باید دانه های قهوه سرد شوند؟

اگر دانه ها به سرعت از محفظه رُستیدن خارج شوند ممکن است واکنش گرماده توی سیلو رخ دهد. بدین معنی که دانه ها از خودشان گرما ساطع می کنند و  فرآیند تفت دهی آن ها ادامه دار می شود و حتی اگرخیلی داغ باشند ممکن است آتش سوزی اتفاق بیفتد.

پیشنهاد سه قهوه تازه رست Roast ترکیبی عربیکا و روبوستا

مرحله سوم تولید ( آسیاب قهوه )

مرحله آسیاب قهوه

در این مرحله از تولید قهوه فوری ، وقتی دانه ها به دمای 40 درجه رسیدند آن ها را به بخش آسیاب انتقال می دهند و درون محفظه آسیاب می ریزند. در محفظه ی آسیاب ، غلتک های وجود دارد که هرچقدر دانه ها در محفظه پایین تر روند ، این غلتک ها به هم نزدیک تر می شوند تا دانه های قهوه همینطور ریز و ریزتر شوند. این دستگاه آسیاب هر ساعت تقریبا 1500 کیلو دانه قهوه را آسیاب می کند. درجه آسیاب قهوه برای دستگاه های مختلف قهوه ساز ، متفاوت است. لازم به ذکر است که شما می توانید انواع قهوه تازه رست Roast را با درجه آسیاب دلخواه در سایت کافی سفارش دهید. در زیر نمونه ای از انواع قهوه آمده است که می توانید با انتخاب میزان آسیاب برای دستگاه قهوه ساز خود ، آن را سفارش دهید.

سفارش قهوه با درجه دلخواه آسیاب

استخراج عطر و بو قهوه

استخراج عطر و بوی قهوه

تاکنون دانه های سبز قهوه تبدیل به قهوه های آسیاب شده شدند. قهوه ها به محض آسیاب شدن ، بو و عطر بی نظیری را از خود منتشر می کنند. برای این که این عطر و بوی قهوه از بین نرود ، با استفاده از یک فناوری هوشمند آن را جمع آوری می کنند. گاز نیتروژن از میان قهوه آسیاب شده عبور داده می شود و از این طریق بوی قهوه را جذب می کند. این بخار در مخزنی جهت استفاده آینده ذخیره و نگه داری می شود و قهوه آسیاب شده درون قهوه ساز بزرگی به نام “پَد” جمع می شود.

از هر پَد می توان 250 هزار فنجان قهوه به دست آورد. تمام خرده قهوه ی باقی مانده از این مرحله نگهداری می شوند و تمام آب آن ها گرفته می شود. سپس آن ها را درون دیگ بخار سوزانده می شوند تا سوخت کارخانه تامین شود. انرژی تولید شده از طریق این خرده قهوه ها با ذغال سنگ برابری می کند.

مرحله چهارم تولید ( استخراج عصاره قهوه )

استخراج عصاره قهوه

در مرحله قبل توضیح دادیم که چگونه بوی قهوه استخراج می شود. مایعی که از هر پد به دست می آید وارد فرآیند تبخیر می شود تا به دانه های خشک تبدیل شود. بنابراین تمام مایع به دست آمده را درون تبخیره کننده ( با ارتفاع 25 متر) می ریزند. ( حدودا در تبخیر کننده یک میلیون فنجان قهوه جای میگیرد.) در هر ساعت حدود 30 هزار لیتر قهوه از درون لوله های گرم موجود در تبخیر کننده عبور می کنند. این قهوه ها تا 70 درجه سانتی گراد گرم می شوند ، آب آن ها تبخیر می شود و از درون لوله خروجی ، خارج می شوند.

در این فرآیند قهوه مایع تا چیزی حدود 50 درصد تبخیر می شود و شیره غلیظی از قهوه تولید می شود. از ورود قهوه به درون تبخیر کننده تا خروج آن به صورت شیره غلیظ حدود 45 دقیقه زمان می برد. این مرحله بسیار ضروری است زیرا اگر آب قهوه گرفته نشود نمی توان آن را به دانه های خشک تبدیل کرد. بدین ترتیب عصاره قهوه گرفته می شود. به صورت میانگین هر فنجان قهوه فوری دارای 100 میلی گرم کافئین است.

ولی آیا کافئین یک ماده مخدر است؟

آیا کافئین مخدر است

کافئین یک داروی روانگردان است که در قهوه، چای و برخی نوشیدنی ها وجود دارد. کافئین دارای یک سری اثرات مهیج روانی است. مغز دارای سلول هایی با چندین “گیرنده مغزی آدنوزین” است. “مولکول آدنوزین” که یکی از وظایف آن القای حس خواب آلودگی است،  خودش را به هر “گیرنده آدنوزین” می چسباند. حال کاری که کافئین انجام میدهد این است که خودش را به “گیرنده های آدنوزین” موجود در سلول مغزی می چسباند و دیگر برروی گیرنده هایی که کافئین چسبیده است، “مولکول آدنوزین” نمی تواند بشیند و این به معنی احساس خستگی کمتر است. اما هوشیاری که از طریق کافئین به وجود می آید همیشگی نیست.

بدن در نوع خودش بسیار هوشمندانه عمل می کند و وقتی به صورت منظم در معرض کافئین قرار می گیرد به آن عادت می کند به همین خاطر گیرنده ها بسیار حساس تر می شوند و باید مقداری بیشتری از کافئین وارد بدن شود. کاری که بدن سعی دارد انجام دهد این است که با وجود بودن کافئین در بدن، به طور طبیعی عمل کند.

بنابراین هرچقدر بیشتر بخورید، بیشتر نیاز دارید!

و این همان اتفاقی است که در مواد مخدر نیز می افتد. اثر دیگری که به وجود می آید این است که اگر شما دیگه این نوع مواد رو مصرف نکنید خیلی حس بدی پیدا می کنید که به آن اثر متضاد مواد گفته می شود. به عبارت دیگر به جای اینکه شما هوشیار تر بشید در واقع بیشتر خسته و خواب آلود می شوید.

آزمایش اثر تَرک قهوه که به راحتی می توانید انجام دهید.

1.در روز اول شخص می تواند کافئین مصرف کند.

2.در روز دوم به طور کامل استفاده از قهوه ممنوع است. دقت داشته باشید که از همان ابتدا فشار خون را زیر نظر بگیرید، میزان فعالیت را کنترل کنید و شرایط روانی را ثبت کنید.

3.کم کم در روز سوم به بعد احساس بدی به شما دست خواهد داد و احساس می کنید نمیتوانید از جای خود تکون بخورید زیرا انرژی کافی ندارید. همچنین ممکن است به بعضی از افراد علائمی شبیه آنفولانزا دست دهد.

4.بعد از پنج روز دوباره مصرف کافئین را آغاز کنید.

ما این تست را انجام دادیم .

جواب آزمایش بسیار حیرت انگیز بود. نمره هوشیاری در روز اول کمتر از 40 بوده است و وقتی در روز دوم به بعد کافئین را کنار گذاشتیم، سطح هوشیاری حتی کمتر و کمتر از 40 شده است. زیرا در نبود کافئین، “مولکول آدنوزین” بیشتری روی گیرنده ها می شیند و هوشیاری ما کمتر می شود. سردرد یکی دیگر از علائم ترک کافئین است. کاری که کافئین می کند این است که جریان خون به مغز را محدود می کند اما وقتی کافئین را ترک می کنیم فشار خون به مغز بیشتر از حد نرمال می شود و معمولا  به حدی می رسد که باعث سردرد می شود.

حال اگر نخواهید کافئین را کنار بزارید اما خواب راحت تر داشته باشید باید چیکار کنید؟

به طور معمول برای یک فرد عادی حدود 3 الی 4 ساعت زمان میبرد تا کافئین مصرف شده را از بدن خود دفع کند. پس اگر تقریبا ساعت 6 عصر قهوه یا کافئین مصرف کنید خواب شما تحت تاثیر قرار می گیرد. یکی از راه حل ها این است که به جای مصرف روزانه، فقط هنگامی به آن نیاز دارید قهوه بنوشید.

این خبر خوب را نیز باید به شما بدهیم که افرادی که بیشتر قهوه مصرف میکنند خطر ابتلا به بیماری هایی مانند پارکینسون ، دیابت نوع 2، زوال عقل و حتی افسردگی رو کمتر دارند.

مرحله پنجم تولید ( بخش انجماد شیره غلیظ )

تا این مرحله دیدیم که چطور دانه های قهوه به شیره غلیظ تبدیل شدند. در این بخش این شیره غلیظ قهوه وارد بخش انجماد می شوند. جایی که قهوه مایع به دانه های سفت قهوه تبدیل خواهد شد.

شیره غلیظ قهوه

در ابتدا قهوه قبل از اینکه وارد اتاق سرمایش شود، توسط فرآیند پیش سرمایش، خنک می شود. در این بخش از مبدل های حرارتی که در بستنی ساز ها استفاده می شود، استفاده می کنند. بنابراین از لحاظ تکنیکی، فرآیندی که انجام می شود تولید بستنی قهوه است. البته این بستنی بسیار تلخ و دارای طعم سنگینی خواهد بود. پیش سرمایش قهوه در دمای منفی 6 درجه سانتی گراد صورت می گیرد.

در این مرحله قهوه آماده ورود به بخش انجماد است. دمای فریز جهت انجماد بین منفی 40 تا منفی 50 درجه سانتی گراد است ( دمایی کمتر از قطب شمال). شیره قهوه که در بخش پیش سرمایش کمی خنک شده است، بر روی “نوار نقاله” وارد بخش انجماد می شود. هوای سرد از بالا و زیر نوار نقاله به شیره قهوه دمیده می شود. پس از چند دقیقه ، شیره قهوه برروی نوار نقاله به حالت یک ورقه منجمد قهوه با ضخامت 8 میلی متر تبدیل می شود. این ورقه وارد خرد کن می شود و به تیکه های کوچک یخ زده در می آیند که اندازه هرکدام به 2 الی 3 میلی متر میرسد.

منجمد کردن شیره غلیظ قهوه

مرحله ششم تولید ( خشک کردن تکه های قهوه )

خب از ابتدای مقاله دیدیم که چطور دانه های سبز قهوه وارد شدن ، تفت داده شدند، سرد شدند و آسیاب شدند، در نهایت آب آن ها گرفته شد و به مرحله انجماد رسیدند. خب پس از انجماد کردن ، نوبت خشک کردن تکه های قهوه رسیده است. این دانه های منجمد شده در سینی های کم عمق از فریزر بیرون می آیند. هرکدام از این سینی ها 15 کیلو قهوه دارند که برای 75 شیشه کافی است. هر یک از این سینی ها وارد یک محفظه تحت فشار می شوند و به یک اتاق خلآ بسیار بزرگ می روند که کل هوای موجود آن از قبل خالی شده است. این محیط با فشار بسیار کمی که دارد مانند این است که قهوه را به 100 کیلو متری فضا فرستاده ایم.

حال آیا میدانید چرا برای تولید قهوه فوری به این فشار نیاز است؟

دلیل  آن این است که در این فشار باید از حالت جامد یعنی یخ که در اتاق انجماد تشکیل شده است، به حالت بخار تبدیل شوند و این کار باید خیلی سریع انجام شود تا قهوه ها مایع نشوند . در غیر این صورت قهو ه ها دوباره به مایع غلیظی تبدیل می شوند .

به صورت کلی در این مرحله محفظه خشک کن گرم می شود و یخ موجود در دانه های قهوه را آب می کند اما به دلیل وجود خلأ ، یخ بدون وارد شدن به فاز مایع ، به بخار تبدیل می شود که به این فرآیند تصعید گفته می شود. حدود 3 ساعت طول می کشد تا سینی قهو های خشک از این خشک کن بیرون بیایند. سپس سینی ها خالی می شوند و وارد یک کیسه بسیار بزرگ به  حجم 450 کیلوگرم می شوند که هر کیسه حدود 2250 شیشه قهوه را پر می کند. حالا قهوه فوری خشک شده آماده و تولید شده است. پس از این که این کیسه پر شد به بخش پر کردن شیشه منتقل می شود.

مرحله هفتم تولید ( پر کردن شیشه های قهوه فوری )

در این بخش دانه های قهوه فوری آماده اند ولی اصلا عطر و بوی قهوه را ندارند. عطر قهوه را که در مرحله چهارم توسط گاز نیتروژن ذخیره کردند در این مرحله استفاده می کنند. آخرین فرآیند تولید قبل از پر کردن شیشه ها اضافه کردن بوی قهوه به آن دانه های خشک شده است . بدین صورت که همزمان با ورود قهوه به اتاق پر کردن شیشه، این بو به قهوه اسپری می شود.

بسته بندی شیشه قهوه فوری 1

اکنون قهوه ها آماده ریختن به درون شیشه ها هستند . پالت های شیشه جهت پر کردن آورده می شود. در هر پالت حدود 1694 شیشه قهوه فوری وجود دارد. در هر دقیقه 100 شیشه از روی نوار نقاله عبور می کنند و به ترتیب به سمت اتاق پر کردن پیش می روند. دستگاهی که مسئول پر کردن شیشه هاست، در هر دقیقه 280 شیشه را پر و پلمپ میکند. سپس این شیشه ها توسط دستگاه های هوشمندی  طوری کنار هم چیده و بسته بندی می شوند که با کمترین احتمال شکست مواجه شوند و در نهایت دور این بسته ها سلفون پیچیده می شود. این مرحله ، آخرین مرحله از تولید قهوه فوری است.

پیشنهاد سه محصول قهوه فوری

آیا میدانستید ؟

آیا میدانستید سایت کافی تمام این خدمات را ارائه می دهد؟

انواع قهوه ساز به همراه راهنمای خرید (اسپرسو ساز خانگی، اسپرسو ساز همراه، قهوه ساز فیلتری برقی، فرنچ پرس، موکاپات، قهوه جوش ترک)

انواع قهوه های تازه رست Roast با میزان دلخواه آسیاب و وزن دلخواه (انواع قهوه 100% عربیکا، انواع قهوه ترکیبی عربیکا و روبوستا)

انواع شکلات ( تلخ ، کادوئی ، دراژه و … )

انواع ماگ و فنجان با طرح های متنوع

همچنین تمامی محصولات شامل خرید اینترنتی، تحویل درب منزل، تحویل در زمان دلخواه ، مشاوره و راهنمایی می باشند. با هر خرید اینترنتی از شانس بیشتر برای استفاده از مزایایی همچون تخفیف های ماهیانه، ارسال رایگان و هدیه وفاداری بهره ببرید.

اگر می خواهید این مقاله به محض به روز رسانی، برای شما ارسال شود، ایمیل خود را وارد کنید.

[newsletter_signup_form id=1]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *