blog, دانستنی های قهوه, راهنمای خرید

چطور قهوه دلخواهمان را انتخاب کنیم؟

چطور-قهوه-دلخواهمان-را-انتخاب-کنیم

چطور قهوه دلخواهمان را انتخاب کنیم؟

برای پاسخ به سوال ” چطور قهوه دلخواهمان را انتخاب کنیم؟ ” و اینکه بتوانید قهوه مناسب با ذائقه خودتان را انتخاب کنید ، مطالب گفته شده در این مقاله به شما کمک خواهد کرد.

قبل از هر چیز باید بدانید که این دانه هایی که ما به عنوان قهوه مصرف می کنیم، هسته های میوه ای هستند که به عنوان گیلاس قهوه شناخته می شود.
این دانه ها از درخت قهوه که عموما در مناطق استوایی کاشته می شود، برداشت می‌شوند.

گلاس قهوه

گیلاس های قهوه پس از برداشت ، جدا کردن دانه ها و انجام فرآوری های مختلف به صورت دانه سبز اماده می شود.
پس از آن در دستگاه های برشته کاری قهوه ( Roast ) برشته می شود.
در نهایت به صورت دانه های قهوه ای رنگ در آمده و آماده مصرف می شوند.

میوه قهوه

گیلاس های قهوه پس از برداشت ، جدا کردن دانه ها و انجام فرآوری های مختلف به صورت دانه سبز اماده می شود.
پس از آن در دستگاه های برشته کاری قهوه ( Roast ) برشته می شود.
در نهایت به صورت دانه های قهوه ای رنگ در آمده و آماده مصرف می شوند.

میوه قهوه

قبل از هر چیز باید بدانید که این دانه هایی که ما به عنوان قهوه مصرف می کنیم، هسته های میوه ای هستند که به عنوان گیلاس قهوه شناخته می شود.
این دانه ها از درخت قهوه که عموما در مناطق استوایی کاشته می شود، برداشت می‌شوند.

گلاس قهوه

همین توضیح کوتاه کافیست تا ما بدانیم که باید از قهوه، طعم های میوه ای دریافت کنیم.

قهوه هم مانند هر میوه ی دیگری دارای قند میوه (ساکارز) و اسیدیته (مزه ترشی خوشایند میوه ها مثل اسید سیتریک در پرتقال یا اسید مالیک در سیب)  است.

میوه قهوه

چرا قهوه تلخ است؟

شاید این سوال برایتان پیش بیاید که چرا قهوه تلخ است؟

هر ماده ای که دارای کافئین باشد ، مزه تلخ هم دارد.
مثل چای سیاه یا شکلات

نکته ای که مهم است این است که قهوه ای که مصرف می کنید هم باید همین میزان از تلخی را داشته باشد.
اگر تلخی آن زیاد و زننده است یعنی شما قهوه خوبی مصرف نمی کنید!

کیفیت قهوه

میوه قهوه هم مانند همه میوه های دیگر ممکن است در طی رشد ، برداشت یا هنگام آماده سازی برای مصرف دچار حشره زدگی ، کپک زدگی ، برداشت بهنگام ، کال بودن یا بیش از حد رسیدگی و… شود.

تمام این موارد و موارد بسیار دیگر باعث خرابی و بد مزه شدن و کیفیت پایین قهوه می شود.

بر اساس این موارد و میزان سالم بودن ویا آسیب دیدگی و کیفیت، دانه های قهوه رتبه بندی می شوند.

از طرف دیگر در زمان برشته کاری نیز ممکن است دانه بسوزد .

دانه های قهوه باید رنگی مانند دارچین یا کمی تیره تر داشته باشند .

قهوه خوب

اگر شما قهوه ای می خرید که قهوه ای تیره یا تقریبا سیاه است به این معنی است که آن قهوه در فرآیند برشته کاری سوخته است.
در این حالت قهوه تبدیل به کربن شده، چیزی شبیه به نان سوخته!
مصرف این قهوه باعث مشکلات گوارشی و درد و نهایتا سرطان معده خواهد شد.

با توجه به این موارد قهوه خوب قهوه ای است که بو و طعم خوشایند داشته باشد
تیره نباشد ، طعم هایی مانند سوختگی ، خاک ، کپک ، ترشیدگی و کالی و گسی و… نداشته باشد
همچنین قهوه نباید بیش از حد تلخ باشد.

افراد زیادی عاشق طعم تلخ در قهوه هستند.
به همین دلیل قهوه های تیره را انتخاب می کنند؛
اما برای دریافت طعم تلخی بیشتر راه بهتری وجود دارد.

اگر شما قهوه ای می خرید که قهوه ای تیره یا تقریبا سیاه است به این معنی است که آن قهوه در فرآیند برشته کاری سوخته است.
در این حالت قهوه تبدیل به کربن شده، چیزی شبیه به نان سوخته!
مصرف این قهوه باعث مشکلات گوارشی و درد و نهایتا سرطان معده خواهد شد.

با توجه به این موارد قهوه خوب قهوه ای است که بو و طعم خوشایند داشته باشد
تیره نباشد ، طعم هایی مانند سوختگی ، خاک ، کپک ، ترشیدگی و کالی و گسی و… نداشته باشد
همچنین قهوه نباید بیش از حد تلخ باشد.

افراد زیادی عاشق طعم تلخ در قهوه هستند.
به همین دلیل قهوه های تیره را انتخاب می کنند؛
اما برای دریافت طعم تلخی بیشتر راه بهتری وجود دارد.

رست کردن قهوه

کیفیت قهوه

میوه قهوه هم مانند همه میوه های دیگر ممکن است در طی رشد ، برداشت یا هنگام آماده سازی برای مصرف دچار حشره زدگی ، کپک زدگی ، برداشت بهنگام ، کال بودن یا بیش از حد رسیدگی و… شود.

تمام این موارد و موارد بسیار دیگر باعث خرابی و بد مزه شدن و کیفیت پایین قهوه می شود.

بر اساس این موارد و میزان سالم بودن ویا آسیب دیدگی و کیفیت، دانه های قهوه رتبه بندی می شوند.

از طرف دیگر در زمان برشته کاری نیز ممکن است دانه بسوزد .

دانه های قهوه باید رنگی مانند دارچین یا کمی تیره تر داشته باشند .

قهوه دو گونه اصلی دارد:

1-عربیکا

2-ربوستا

1

عربیکا دانه های محبوب تری در جهان هستند به دلیل عطر و طعم های خاص و منحصر به فرد ، عموما دارای اسیدیته و شیرینی بیشتر و تلخی کمتر.

2

ربوستا دارای اسیدیته کمتری نسبت به عربیکاست.
به دلیل کافئین بیشتری که در این گونه وجود دارد ، تلخی بیشتری دارد.

2

ربوستا دارای اسیدیته کمتری نسبت به عربیکاست.
به دلیل کافئین بیشتری که در این گونه وجود دارد ، تلخی بیشتری دارد.

1

عربیکا دانه های محبوب تری در جهان هستند به دلیل عطر و طعم های خاص و منحصر به فرد ، عموما دارای اسیدیته و شیرینی بیشتر و تلخی کمتر.

به این علت که افراد زیادی به دنبال طعم تلخ در قهوه هستند، در صنعت قهوه این دو گونه را در درصد های مختلف باهم ترکیب می کنند تا ذائقه های مختلف را پاسخگو باشند.
به میزانی که دوست دارید تلخی بیشتری داشته باشید می توانید از ترکیب های مختلف این دو گونه مثل ۸۰ درصد عربیکا و ۲۰ درصد ربوستا یا ۶۰ درصد عربیکا و ۴۰ درصد ربوستا و…. استفاده کنید.
نکته آخر در مورد انتخاب قهوه ، تشخیص کیفیت است.

برای خرید قهوه این نکات را مد نظر داشته باشید

1- قهوه تازه برشته شده بخرید.

تاریخ برشته شدن قهوه در میزان کیفیت آن تاثیر مستقیم دارد.
دقت کنید که تاریخ رست روی بسته درج شده باشد و زیر سه ماه از آن گذشته باشه.

در چند سال اخیر برشته کاری های تخصصی مختلفی در ایران تاسیس شده که قهوه های با کیفیتی ارائه می دهند.

2- قهوه های برند را خریداری نکنید.

قهوه های با برند های معروف خارج از کشور برخلاف تصور عموم قهوه های خوبی نیستند.
چون این کمپانی ها قهوه های ارزان و بی کیفیت را از تمام دنیا میخرند و بسته بندی و تولید انبوه می کنند.
از طرف دیگر تاریخ برشته کاری ، بسته بندی یا انقضا این قهوه ها مشخص نیست.

همچنین ممکن است که قهوه ای که شما میخرید چندین سال قبل بسته بندی شده باشد !

3- قهوه باز یا اصلاحا فله نخرید.

قهوه ای که بعد از برشته شدن بسته بندی نشود و به صورت فله نگهداری شود ، کیفیت بسیار پایینی دارد.
چون قهوه در معرض هوا اکسید می شود مثل سیب که پس از برش دادن در معرض هوا قرار بگیرد.

از طرفی این نوع نگهداری اصلا بهداشتی نیست.
این قهوه ممکن است با حشرات یا حیوانات مختلف آلوده شود.

3- قهوه باز یا اصلاحا فله نخرید.

قهوه ای که بعد از برشته شدن بسته بندی نشود و به صورت فله نگهداری شود ، کیفیت بسیار پایینی دارد.
چون قهوه در معرض هوا اکسید می شود مثل سیب که پس از برش دادن در معرض هوا قرار بگیرد.

از طرفی این نوع نگهداری اصلا بهداشتی نیست.
این قهوه ممکن است با حشرات یا حیوانات مختلف آلوده شود.

2- قهوه های برند را خریداری نکنید.

قهوه های با برند های معروف خارج از کشور برخلاف تصور عموم قهوه های خوبی نیستند.
چون این کمپانی ها قهوه های ارزان و بی کیفیت را از تمام دنیا میخرند و بسته بندی و تولید انبوه می کنند.
از طرف دیگر تاریخ برشته کاری ، بسته بندی یا انقضا این قهوه ها مشخص نیست.

همچنین ممکن است که قهوه ای که شما میخرید چندین سال قبل بسته بندی شده باشد !

1- قهوه تازه برشته شده بخرید.

تاریخ برشته شدن قهوه در میزان کیفیت آن تاثیر مستقیم دارد.
دقت کنید که تاریخ رست روی بسته درج شده باشد و زیر سه ماه از آن گذشته باشه.

در چند سال اخیر برشته کاری های تخصصی مختلفی در ایران تاسیس شده که قهوه های با کیفیتی ارائه می دهند.

امیدوارم این نکات به انتخاب شما در خرید قهوه کمک کند.

منبع : kaffee.ir

نویسنده : شمس آبادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *