blog, دانستنی های قهوه, دستور تهیه, دستور تهیه قهوه

هر آنچه که باید از قهوه عربی بدانید !

هر آنچه که باید از قهوه عربی بدانید !

هوس یک قهوه جدید و خوش عطر و طعم کرده اید؟ در این مقاله قصد داریم تا شما را با قهوه عربی و هر آنچه که باید از قهوه عربی بدانید آشنا کنیم.

با تهیه این قهوه حس و حال سفر به کشور های حاشیه خلیج فارس و شهر های جنوبی کشور را به آشپزخانه خود بیاورید.

پس در ادامه با ما همراه باشید.

هر-آنچه-که-باید-از-قهوه-عربی-بدانید

قهوه عربی چیست؟ 

قهوه عربی یک نوشیدنی محبوب و پراستفاده در کشورهای عربی و شهرهای جنوبی کشور می باشد و به همین دلیل نیز نام قهوه عربی رو آن گذاشته شده است.

برای دم آوری این قهوه، باید از دانه های قهوه عربیکا تفت داده شده و با درجه آسیاب بسیار ریز استفاده شود.

نحوه دم آوری سنتی این قهوه مختص کشور های حاشیه خلیج فارس می باشد.

جهت دم آوری و سرو قهوه عربی از ظرفی به نام دله و یا همان قهوه جوش عربی استفاده می شود.

همچنین برای طعم دهی به این قهوه ادویه ای مخصوص شامل هل، دارچین، زنجبیل، میخک و زعفران به آن افزوده می شود.

آدابو رسوم مصرف قهوه عربی 

این قهوه معمولا در مهمانی ها و مراسم ویژه سرو می شود.

در هنگام سرو این نوع قهوه باید آن را درفنجان کوچکی بریزید به طوری که حداکثر نیمی از فنجان را با قهوه پر کنید.

فواید قهوه عربی برسلامتی

مصرف این نوع قهوه ریسک ابتلا به بیماری هایی نظیر دیابت نوع 2، جنون، برخی انواع سرطان ها و بیماری های قلبی عروقی را کاهش خواهد داد.

توجه داشته باشید که همواره مقدار معقولی از این قهوه را مصرف نمایید تا از عوارض احتمالی مصرف بیش از حد آن در امان باشید.

ارزش غذایی قهوه عربی 

یک فنجان کوچک قهوه عربی فاقد کالری اما دارای مقداری پروتئین می باشد.

میزان کربوهیدرات قهوه عربیکا موجود در قهوه عربی صفر است.

درصورت اضافه کردن خامه و یا شکر  افزایش خواهد یافت.

لوازم مورد نیاز برای تهیه :

هاون

پس از مرحله تفت دادن، دانه های قهوه در ظرفی گود از جنس آلیاژ فلزی به نام هاون کوبیده شده و خرد و ریز می شود.

گم گم و دله

برای جوشاندن اولیه قهوه عربی از ظرفی بزرگ به نام گم گم استفاده می شود و سپس در ظرفی کوچک تر به نام دله سرو می شود.

المحماس

این وسیله یک ظرف استوانه ای شکل می باشد که برای تفت دادن دانه های قهوه از آن استفاده می شود.

دانه های قهوه داخل المحماس به قدری تفت داده و برشته می شوند که به رنگ زرد یا قهوه ای در بیایند.

سپس قهوه تفت داده شده را از داخل المحماس خارج کرده و اجازه داده می شود که کاملا سرد شود.

هر آنچه که باید از قهوه عربی بدانید !

طرز تهیه قهوه عربی

مواد لازم

برای ۱ نفر

۱ فنجان آب
۱ یا ۲ قاشق چایخوری پودر قهوه
۱ عدد هل آسیاب‌شده
۱ عدد میخک آسیاب‌نشده
نصف قاشق مرباخوری زنجبیل
مقداری زعفران
خرما یا انجیر برای سرو

ادویه دلخواه خود را (شامل هل، دارچین، زنجبیل، میخک و زعفران) به قهوه اضافه کنید.

سپس دوباره آن را روی شعله قرار دهید تا فوم قهوه تشکیل شود.

حالا به مدت 5 دقیقه به قهوه خود زمان دهید تا پودر قهوه ته نشین شود.

یک یا دو قاشق چایخوری پودر قهوه آسیاب شده را به آب اضافه کنید.

سپس آن را دوباره روی گاز قرار دهید و اجازه دهید روی شعله ملایم دم بکشد.

هنگامی که کف یا فوم قهوه روی قهوه را پوشاند، قهوه شما دم کشیده است.

حالا آن را از روش شعله برداشته و اجازه دهید 1 دقیقه استراحت کند.

ابتدا یک فنجان آب سرد را داخل دله و یا گم گم بریزید و اجازه دهید تا به جوش بیاید.

هنگامی که آب به نقطه جوش رسید آن را از روی گاز بردارید و اجزه دهید کمی خنک شود.

برای این کار کافی است 30 ثانیه صبر کنید.

حالا بهترین زمان برای اضافه کردن پودر قهوه می باشد.

ابتدا یک فنجان آب سرد را داخل دله و یا گم گم بریزید و اجازه دهید تا به جوش بیاید.

هنگامی که آب به نقطه جوش رسید آن را از روی گاز بردارید و اجزه دهید کمی خنک شود.

برای این کار کافی است 30 ثانیه صبر کنید.

حالا بهترین زمان برای اضافه کردن پودر قهوه می باشد.

یک یا دو قاشق چایخوری پودر قهوه آسیاب شده را به آب اضافه کنید.

سپس آن را دوباره روی گاز قرار دهید و اجازه دهید روی شعله ملایم دم بکشد.

هنگامی که کف یا فوم قهوه روی قهوه را پوشاند، قهوه شما دم کشیده است.

حالا آن را از روش شعله برداشته و اجازه دهید 1 دقیقه استراحت کند.

ادویه دلخواه خود را (شامل هل، دارچین، زنجبیل، میخک و زعفران) به قهوه اضافه کنید.

سپس دوباره آن را روی شعله قرار دهید تا فوم قهوه تشکیل شود.

حالا به مدت 5 دقیقه به قهوه خود زمان دهید تا پودر قهوه ته نشین شود.

قهوه عربی شما آماده است. می توانید آن را به همراه خرما و انجیر سرو کنید. نوش جان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *