blog, دانستنی های قهوه, دستور تهیه

بهترین روش برای درست کردن قهوه چیست؟ قهوه فیلتری یا اسپرسو ؟

اسپرسو یا قهوه فیلتری کدام بهتر است

برای کسانی که نمی توانند روزشان را بدون فنجان روزانه خود شروع کنند ، تهیه یک فنجان قهوه با مواد و تجهیزات مناسب یک کار جدی است. کافی شاپ ها و باریستا های تخصصی که در مورد قهوه دانش بیشتری دارند، با انواع مختلفی از طعم ها و سبک های مختلف که هر کدام جذابیت منحصر به فرد خود را دارند، مارا به دام انداخته اند! شما هم به عنوان یک فرد قهوه دوست، مطمئناً می دانید که همیشه برای انتخاب میان دو روش دم آوری قهوه، اسپرسو و فیلتری ، اختلاف وجود دارد.

تفاوت این دو روش در چیست؟ چطور تهیه می‌شوند؟ و آیا از دستگاه اسپرسو می‌شود برای دم آوری قهوه‌ی دلخواهمان استفاده کنیم؟

اگر این موارد سوال شما هستند ادامه مطلب را مطالعه کنید تا ما به شما پاسخ دهیم.

اصول کلی قهوه اسپرسو و فیلتری

اسپرسو یا قهوه فیلتری کدام بهتر است

هر دو روش قهوه اسپرسو و فیلتری، به یک فیلتر برای جدا کردن ذرات قهوه از عصاره قهوه نیاز دارند. سپس آب گرم روی ذرات قهوه ریخته می شود و از روزنه های موجود در فیلتر عبور می کند تا به عنوان قهوه دم کرده جمع شود. در روش اسپرسو ، آب گرم با فشار از قهوه عبور می کند ، در حالی که در روش قهوه فیلتری ، آب به تدریج به قهوه نفوذ می کند و از آن عبور می کند در واقع نیروی جاذبه کار خود را انجام می دهد!

اسپرسو یا قهوه فیلتری کدام بهتر است
اسپرسو یا قهوه فیلتری کدام بهتر است
اسپرسو یا قهوه فیلتری کدام بهتر است

هر دو روش قهوه اسپرسو و فیلتری، به یک فیلتر برای جدا کردن ذرات قهوه از عصاره قهوه نیاز دارند. سپس آب گرم روی ذرات قهوه ریخته می شود و از روزنه های موجود در فیلتر عبور می کند تا به عنوان قهوه دم کرده جمع شود. در روش اسپرسو ، آب گرم با فشار از قهوه عبور می کند ، در حالی که در روش قهوه فیلتری ، آب به تدریج به قهوه نفوذ می کند و از آن عبور می کند در واقع نیروی جاذبه کار خود را انجام می دهد!

حال بگذارید با اصول اولیه شروع کنیم

اسپرسو دقیقاً چیست؟

احتمالا بسیاری پاسخ می دهند این یک نوع قهوه است. در حالی که اسپرسو در واقع روشی برای دم کردن قهوه است. کلمه اسپرسو اصالتا  ایتالیایی است و به معنی “سریع” است.

اسپرسو یا قهوه فیلتری کدام بهتر است

اسپرسو در واقع یک روش سریع برای تهیه قهوه است که یک طعم متفاوت و منحصر به فرد را تولید می کند. اسپرسو با عبور آب داغ با فشار زیاد از دانه های قهوه ریز خرد شده، تهیه می شود. نوشیدنی که از این روش بدست می آید، قهوه ای با حجم کم و با غلظت زیاد است. زیرا در اسپرسو، مواد جامد محلول و معلق بیشتری از قهوه در مقدار کمی آب وجود دارد.

 پس واضح است که اسپرسو صرفاً نوعی قهوه نیست بلکه یک روش تولید نوشیدنی قهوه است.

بنابراین تکنیکی که به اسپرسو عطر و طعم بی نظیر می بخشد چیست؟

اسپرسو یا قهوه فیلتری کدام بهتر است

خوب، راز ، همانطور که می گویند ، در جزئیات نهفته است.  هنگامی که آب جوش تحت فشار از دانه های قهوه ریز و فشرده شده عبور میکند، اجزای اساسی دانه یعنی  مواد جامد، اسید ها، قند و روغن ها به دلیل نفوذ آب با فشار زیا ، بیرون کشیده و حل می شوند و لایه ای کرمی رنگ روی آن تشکیل می دهد که به آن کرما میگوییم. و این دقیقا ویژگی خاص اسپرسو است.

نکته دیگری که باید بدانید این است که اسپرسو اساس اکثر نوشیدنی های کافی شاپی مورد علاقه شما از جمله لاته ، کاپوچینو ، آمریکانو، کورتادو و غیره را تشکیل می دهد.

قهوه فیلتری چیست؟

در این روش (بله ، این هم یک روش است ، نه یک نوع جداگانه از دانه قهوه!) ، این روند همانطور که از نام آن پیداست شامل “فیلتر کردن” قهوه از آب داغ برای جمع آوری یک دم کرده قهوه است.

اسپرسو یا قهوه فیلتری کدام بهتر است

قهوه فیلتری نسبت به اسپرسو به ذرات قهوه درشت تر و آب بیشتری احتیاج دارد ، همچنین یک قهوه فیلتری خوب برای دم کردن، زمان بیشتری لازم دارد ، قدرت و ظرافت طعم ها بستگی به میزان درشت بودن قهوه و همچنین میزان برشتگی دانه ها دارد. این روش قهوه ای با غلظت کمتر و با حجم بیشتر تهیه می کند. فیلتر مورد استفاده در این روش می تواند کاغذی، پارچه ای یا حتی یک توری فلزی  بسیار خوب برای نگهداری قهوه باشد.

دستگاه اسپرسو ساز

بیشتر دستگاههای اسپرسو خانگی به روشی ساده کار می کنند.  شما قهوه های ریز خرد شده را درون  سبد فیلتر فلزی قرار داده و آن را فشرده می کنید . سپس سوئیچ و voila را فشار می دهید و در نهایت عصاره قهوه خارج می شود. (در حالت ایده آل ،حدود 30 میلی لیتر نوشیدنی غلیظ)

دو روش وجود دارد که با استفاده از آن می توان فشار را روی آب گرم اعمال کرد. براین اساس ، دستگاه های اسپرسو به انواع بخار و پمپ تقسیم می شوند.

در دستگاه های بخار همانطور که از نام آن پیداست از بخار حاصل از دیگ بخار عمومی برای ایجاد فشار برای تهیه دم کرده استفاده می شود. اگرچه ممکن است این یک روش کارآمد به نظر برسد ، اما نکته منفی این است که فشار تولید شده توسط این روش به ندرت بیش از ۳ بار است. در نتیجه ، عصاره قهوه دارای کمی و یا حتی بدون کرما است.

اسپرسو یا قهوه فیلتری کدام بهتر است

انواع دیگر برای ایجاد فشار مورد نیاز از پمپ اختصاصی استفاده می کنند. همانطور که به خوبی می فهمید ، این روش می تواند فشار به مراتب بالاتری را تولید کند (تقریباً ۹ بار ) که یک فنجان قهوه با کرما کامل تهیه می کند. بنابراین ، هیچ شکی نیست که یک دستگاه اسپرسو مبتنی بر پمپ بهتر از یک دستگاه مبتنی بر بخار عمل می کند.

دستگاه قهوه فیلتری

اسپرسو یا قهوه فیلتری کدام بهتر است

در این دستگاه ها قهوه آسیاب شده در یک فیلتر کاغذی یا فلزی ریخته می شوند و در مخزن مخصوص آب ریخته می شود سپس دستگاه آب را گرم میکند و با فشار کم و به صورت قطره ای روی قهوه می ریزد و در نهایت قهوه عصاره گیری شده در ظرف پایین جمع می شود.

نتیجه

برای انتخاب راحت تر دستگاه یا نوشیدنی مورد پسند خودتان باید بدانید که قهوه با تلخی ،غلظت و شدت طعمی بیشتر دوست دارید یا قهوه رقیق تر و با طعم های واضح تر و تلخی کمتر. چیزی که باید بدانید این است که میزان کافئین در این دو روش با قهوه یکسان هیچ تفاوتی ندارد . پس فقط ذائقه و خوشایند بودن نوشیدنی را در نظر بگیرید.

 

منبع : وب سایت tecnora.in

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *