دانستنی های قهوه, دستور تهیه, دستور تهیه قهوه

چرا آب برای دم آوری قهوه مهم است؟

دم آوری قهوه

وقتی که یک فنجان قهوه بر اساس اصول جهانی دم آوری می شود، بیش از ۹۰ درصد آن را آب تشکیل داده است .
بنابراین عطر و طعم خوب و منحصر به فرد قهوه عصاره گیری شده بیشتر به آب بستگی دارد تا قهوه!

حالا باید بدانیم که آب مناسب برای دم آوری قهوه باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟

در ادامه بخوانید

چرا آب برای دم آوری قهوه مهم است؟

انجمن جهانی قهوه تخصصی ( SCA ) آب مناسب برای دم آوری قهوه را این گونه معرفی میکند:

آب باید بوی تمیز داشته باشد یعنی بدون هیچ بویی از مواد شیمیایی یا هر بوی غیر معمول دیگر

-رنگ آب باید کریستالی باشد و کدر نباشد.

-میزان کلر ، صفر میلی گرم در لیتر .

-مواد جامد محلول (TDS) باید بین ۷۵ تا ۲۵۰ میلی گرم در لیتر و بهترین حالت ۱۵۰ میلی گرم است.

-میزان قلیایی حدود ۴۰ میلی گرم در لیتر .

-سطح PH بین ۶.۵ تا ۷.۵ و بهترین حالت ۷(کاملا خنثی) .

-کلسیم بین ۱۷ تا ۸۵ میلی گرم در لیتر و بهترین حالت ۶۸ میلی گرم.

-سدیم حدود ۱۰ میلی گرم در لیتر

از چه آبی استفاده کنیم؟

با توجه به موارد بالا بدیهی است که آب شهری به دلیل مواد جامد محلول ( TDS ) زیاد و میزان کلر بالا و…
به هیچ وجه مناسب دم آوری قهوه و به طور کلی مصرف خوراکی نیست.

از چه آبی استفاده کنیم؟

چرا آب برای دم آوری قهوه مهم است؟

1

تصفیه آب

برای دم آوری قهوه می توانید از دستگاه های تصفیه آب خانگی، که هم کلر را حذف می کنند و هم TDS را در حد ایده آل نگه می دارند، استفاده کنید و یا از آب های معدنی.

البته توجه داشته باشید که همه آب های معدنی موجود مناسب نیستند.
ترکیبات آب ها بر روی لیبل آنها درج شده است.
آن را مطالعه کنید و سعی کنید آبی را انتخاب کنید که به معیار های گفته شده نزدیک باشد.

چرا آب برای دم آوری قهوه مهم است؟

2

دومین نکته مهم در مورد آب در دم آوری قهوه ، نسبت آب به قهوه است.

یعنی چه مقدار قهوه باید با چه مقدار آب ترکیب شود؛
تا یک فنجان قهوه مطلوب بدست بیاید.

برای تهیه اسپرسو نسبت قهوه به آب از ۱ به ۲ تا ۱ به ۲/۵ یا نهایتا ۱ به ۳ در نظر گرفته می شود.
یعنی به ازای هر یک گرم قهوه ۲ گرم آب.

در دستگاه های قهوه ساز خانگی یا فرنچ پرس نسبت قهوه به آب بین ۱ به ۱۳ تا ۱ به ۱۸ در نظر گرفته می شود.

مثال: اگر شما از ۱۸ گرم قهوه برای تهیه اسپرسو استفاده می کنید ، عصاره شما باید بین ۳۶ تا ۵۴ میلی لیتر باشد.

چرا آب برای دم آوری قهوه مهم است؟

3

نکته سوم دمای آب مناسب برای تهیه قهوه است.

محدوده دمای آب مناسب بین ۹۰ تا ۹۶ درجه سانتی گراد است.
کمتر از ۹۰ درجه باعث می شود قهوه شما درست عصاره گیری نشده؛
و آبکی به نظر برسد و بالاتر از ۹۶ درجه قهوه می سوزد و تلخ می شود.

برای اندازه گیری دمای آب می توانید از دماسنج مایعات استفاده کنید.

امروز قهوه خودتان را بر اساس نکات گفته شده درست کنید و از آن لذت ببرید.

منبع: kaffee.ir

نویسنده: فائزه طاهری

نوشته های مرتبط

2 نظر در “چرا آب برای دم آوری قهوه مهم است؟

  1. بسیار مقالات خوب و ارزشمندی در اختیار عموم قرار میدین واقعا عالی هستین موفق باشین.

    1. سعید گفت:

      خیلی خوشحالیم که مطالب ما مفید بوده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *