blog, دانستنی های قهوه, دستور تهیه, دستور تهیه قهوه

هر آنچه درباره قهوه ترک باید بدانیم

دانستنی قهوه ترک

تاریخچه قهوه ترک:

تاریخچه قهوه ترک

روش دم آوری قهوه ترک ، یکی از قدیمی ترین روش های تهیه قهوه است.

در سال ۱۵۱۷ یکی از فرماندهان عثمانی در یمن به یک نوشیدنی برخورد کرد که از دانه های قهوه درست شده بود.
او تصمیم گرفت که این نوشیدنی را به سلطان سلیمان معرفی کند.
این نوشیدنی سلطان را به شدت تحت تاثیر قرار داد و نشان سلطنتی دریافت کرد.

پس از معرفی قهوه در ترکیه، آشپز سلطان قهوه را به روش جدیدی آماده کرد که در این روش دانه های قهوه را در هاون کوبید وبا آب در ظرف مخصوصی که نام “جذوه” شناخته می شود، مخلوط کرد.

قهوه در ظرف جدید خود در کاخ ظاهر شد و بسیار مورد توجه قرار گرفت.
به طوری که تمام مقامات افرادی را برای درست کردن قهوه و پذیرایی آن در مهمانی ها استخدام کردند.
به این افراد اوستا قهوه چی « kahveci usta» می گفتند.

تاریخچه قهوه ترک

تاریخچه قهوه ترک:

روش دم آوری قهوه ترک ، یکی از قدیمی ترین روش های تهیه قهوه است.

در سال ۱۵۱۷ یکی از فرماندهان عثمانی در یمن به یک نوشیدنی برخورد کرد که از دانه های قهوه درست شده بود.
او تصمیم گرفت که این نوشیدنی را به سلطان سلیمان معرفی کند.
این نوشیدنی سلطان را به شدت تحت تاثیر قرار داد و نشان سلطنتی دریافت کرد.

پس از معرفی قهوه در ترکیه، آشپز سلطان قهوه را به روش جدیدی آماده کرد که در این روش دانه های قهوه را در هاون کوبید وبا آب در ظرف مخصوصی که نام “جذوه” شناخته می شود، مخلوط کرد.

قهوه در ظرف جدید خود در کاخ ظاهر شد و بسیار مورد توجه قرار گرفت.
به طوری که تمام مقامات افرادی را برای درست کردن قهوه و پذیرایی آن در مهمانی ها استخدام کردند.
به این افراد اوستا قهوه چی « kahveci usta» می گفتند.

نکاتی برای تهیه قهوه ترک:

برای طعم بهتر قهوه، بهتر است از آب فیلتر شده، سرد و تازه استفاده کنید.

قهوه های با اسیدیته بالا برای این روش مناسب نیستند.
قهوه های آفریقایی برای تهیه این نوع قهوه مناسب تر هستند چون عطر و طعم های بیشتری دارند.

آسیاب مناسب قهوه ترک بسیار ریز است؛ چیزی شبیه پودر کاکائو.

این درجه آسیاب باعث عصاره گیری سریع قهوه و به وجود آمدن غلظت بیشتر می شود.
مزه این قهوه بسیار قوی است چون دارای مواد جامد محلول بیشتر و چربی بالاتری است .

اما میزان کافئین آن با دیگر روش ها متفاوت نیست.

این قهوه را هم با آب سرد و هم با آب گرم می توانید درست کنید.
تفاوت این دو روش در میزان غلظت و طعم و مزه نهایی قهوه است.
در روش آب سرد میزان غلظت افزایش می یابد .

در روش سنتی قهوه ترک، با کمی شکر تهیه می شود ولی چون طبع افراد مختلف است، میزان شکر را باید خودتان تعیین کنید.

این قهوه را هم با آب سرد و هم با آب گرم می توانید درست کنید.
تفاوت این دو روش در میزان غلظت و طعم و مزه نهایی قهوه است.
در روش آب سرد میزان غلظت افزایش می یابد .

در روش سنتی قهوه ترک، با کمی شکر تهیه می شود ولی چون طبع افراد مختلف است، میزان شکر را باید خودتان تعیین کنید.

آسیاب مناسب قهوه ترک بسیار ریز است؛ چیزی شبیه پودر کاکائو.

این درجه آسیاب باعث عصاره گیری سریع قهوه و به وجود آمدن غلظت بیشتر می شود.
مزه این قهوه بسیار قوی است چون دارای مواد جامد محلول بیشتر و چربی بالاتری است .

اما میزان کافئین آن با دیگر روش ها متفاوت نیست.

نکاتی برای تهیه قهوه ترک:

برای طعم بهتر قهوه، بهتر است از آب فیلتر شده، سرد و تازه استفاده کنید.

قهوه های با اسیدیته بالا برای این روش مناسب نیستند.
قهوه های آفریقایی برای تهیه این نوع قهوه مناسب تر هستند چون عطر و طعم های بیشتری دارند.

طرز تهیه:

تهیه قهوه ترک

1.برای درست کردن قهوه ترک برای هر نفر، ۷ گرم قهوه و یک فنجان آب (فنجان مخصوص قهوه ترک) در نظر بگیرید.

2.آب و قهوه و شکر را در جذوه بریزید و حدود ۳۰ ثانیه هم بزنید.
سپس روی شعله قرار دهید و منتظر بمانید تا فوم تیره رنگ روی قهوه تشکیل شود و بالا بیاید .

3.در این زمان قهوه شما آماده است .

طرز تهیه:

1.برای درست کردن قهوه ترک برای هر نفر، ۷ گرم قهوه و یک فنجان آب (فنجان مخصوص قهوه ترک) در نظر بگیرید.

2.آب و قهوه و شکر را در جذوه بریزید و حدود ۳۰ ثانیه هم بزنید.
سپس روی شعله قرار دهید و منتظر بمانید تا فوم تیره رنگ روی قهوه تشکیل شود و بالا بیاید .

3.در این زمان قهوه شما آماده است .

تهیه قهوه ترک

نکات تکمیلی:

  • اگر با آب گرم قهوه ترک تهیه می کنید، مهم است که دمای آب بیشتر از ۷۰ درجه نباشد.
    زیرا فوم قهوه در دمای بالا از بین می رود در حالی که همین فوم در عطر و طعم قهوه بسیار موثر است.
    در زمان سرو، قهوه ترک حتما باید دارای فوم باشد.
  • از طرف دیگر هر چه قهوه بیشتر جوشانده شود، تلخ تر خواهد شد.
  • بهتر است در این روش ، ابتدا شکر را در آب حل کنید و بعد جذوه را روی شعله کم بگذارید تا آب به دمای ۷۰ درجه برسد.
    سپس قهوه را اضافه کنید و کمی هم بزنید .
  • اگر از وجود ذرات قهوه در نوشیدنی قهوه ترک ناراضی هستید،۳۰ ثانیه به آن زمان دهید تا تمام ذرات ته نشین شده و لایه ای را در ته فنجان تشکیل دهد.
    این لایه به آسانی آشفته نمی شود.
    فقط به یاد داشته باشید که آخرین جرعه را نخورید.
  • اگر از وجود ذرات قهوه در نوشیدنی قهوه ترک ناراضی هستید،۳۰ ثانیه به آن زمان دهید تا تمام ذرات ته نشین شده و لایه ای را در ته فنجان تشکیل دهد.
    این لایه به آسانی آشفته نمی شود.
    فقط به یاد داشته باشید که آخرین جرعه را نخورید.
  • از طرف دیگر هر چه قهوه بیشتر جوشانده شود، تلخ تر خواهد شد.
  • بهتر است در این روش ، ابتدا شکر را در آب حل کنید و بعد جذوه را روی شعله کم بگذارید تا آب به دمای ۷۰ درجه برسد.
    سپس قهوه را اضافه کنید و کمی هم بزنید .

نکات تکمیلی:

  • اگر با آب گرم قهوه ترک تهیه می کنید، مهم است که دمای آب بیشتر از ۷۰ درجه نباشد.
    زیرا فوم قهوه در دمای بالا از بین می رود در حالی که همین فوم در عطر و طعم قهوه بسیار موثر است.
    در زمان سرو، قهوه ترک حتما باید دارای فوم باشد.

آیا قهوه ترک را می توان با شیر درست کرد؟

تهیه این قهوه با شیر روش مناسبی نیست چون شیر به دلیل غلظت ، چربی و چسبندگی بین مولکولی توانایی حل کردن و عصاره گیری قهوه را ندارد.
بهتر است قهوه ترک را به روش توضیح داده شده تهیه کنید و بعد به آن شیر گرم اضافه کنید.

تفاوت قهوه ترک ٬ یونانی و عربی در چیست؟

قهوه ترک و یونانی باهم تفاوتی ندارند، قهوه ترک پس از ورود به اروپا به قهوه یونانی شهرت یافت.
تفاوت قهوه عربی دراین است که در تهیه آن از هل٬ میخک٬ زعفران و گلاب استفاده می شود و در ظرفی به نام دله تهیه می شود.

قهوه ترک درست کنید

نحوه سرو:

کنار قهوه ترک باید یک فنجان آب سرو شود .
بیشتر عموم مردم فکر می کنند که این کار برای تمیز کردن کام قبل از نوشیدن قهوه است درحالیکه علت اصلی آن برای سلامتی است!

قوی و غلیظ بودن قهوه ترک باعث می شود که آب بدن کم شود و درنتیجه دهان خشک می شود و نوشیدن آب باعث می شود که آب بدن در حالت نرمال باقی بماند و همچنین از پانکراس معده نیز جلوگیری می کند.
علاوه بر آب در روش سنتی کنار قهوه نوعی شیرینی مثل باسلوق یا باقلوا هم سرو می شود.

نحوه سرو:

کنار قهوه ترک باید یک فنجان آب سرو شود .
بیشتر عموم مردم فکر می کنند که این کار برای تمیز کردن کام قبل از نوشیدن قهوه است درحالیکه علت اصلی آن برای سلامتی است!

قوی و غلیظ بودن قهوه ترک باعث می شود که آب بدن کم شود و درنتیجه دهان خشک می شود و نوشیدن آب باعث می شود که آب بدن در حالت نرمال باقی بماند و همچنین از پانکراس معده نیز جلوگیری می کند.
علاوه بر آب در روش سنتی کنار قهوه نوعی شیرینی مثل باسلوق یا باقلوا هم سرو می شود.

هم اکنون می توانید قهوه ترک را در وزن 250 گرم ، با درجه رُست متوسط و زیاد سفارش دهید. این قهوه ترک از ترکیب دانه عربیکا و ربوستا گرفته شده ، به صورت پودر کاملا آسیاب شده است. هم چنین می توانید یک ادویه معطر مانند هل به قهوه خود اضافه کنید و از طعم آن لذت ببرید.

نویسنده: شمس آبادی

منبع : kaffee.ir

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *